Info

Jens Frederiksen (f. 1951)

 

Uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole 1979. Har siden begyndelsen af 1980erne arbejdet med arkitekturfotografering, udstillinger, grafisk design og illustration. Undervist i fotografering og tegning på Kunstakademiets Arkitektskole, Danmarks Designskole og Arkitektskolen i Aarhus.

 

Arkitekten skaber billeder, som skal blive til virkelighed; fotografen skaber virkeligheden om til billeder.

 

Mine billeder falder i to kategorier: De billeder, som jeg bliver bedt om at tage – endda bliver betalt for – og de billeder, som jeg tager på eget initiativ. Arkitekturfotografering er ret konventionel, både i motivvalg og gennem forskellige uskrevne regler om blandt andet frontal gengivelse (helst) og korrektion af lodret perspektiv (obligatorisk). Alligevel anvender jeg i høj grad arkitekturfotografiets konventioner, når jeg tager mine egne billeder, for eksempel på rejser eller på Bakken udenfor sæsonen, fordi en præcis gengivelse af arkitekturens geometri sætter scenen tydeligere for indholdet og gør billedet nemmere at aflæse. Fotografen bruger arkitektens viden om gengivelse af rum, form og proportioner.

 

De fleste af billederne på min hjemmeside kan købes, enten som digitale filer til web og tryk, eller som print til indramning. Kontakt mig om priser mm.

Er ikke på Facebook, Instagram eller andre vanedannende stoffer.

 

 

Telefon:
33 93 49 38

 

Mail:
mail@j-fr.dk

 

Adresse:
Overgaden oven Vandet 54
1415 Christianshavn