Noahs Ark


"Noah's Ark", en bog af Bonnie Mürsch, udgivet på Forlaget Rhodos i 2011. Om dyr på bygninger, i udsmykninger, som skulpturer, reklamer, gravsten - listen er nærmest uendelig.

Mange optagelser og ingen, som skulle være større end en almindelig helside - det var oplagt at anskaffe et seriøst digitalt kamera til denne opgave. Det var tilbage i 2007. Efter mange overvejelser faldt valget på Canons 5D, som med en opløsning på 13 megapixel viste sig at være perfekt til formålet. Det svage punkt er zoom-objektivernes fortegning. Kun fordi der findes programmer til computeren som forholdsvis let og hurtigt helt kan fjerne denne fortegning, kan det lade sig gøre at anvende dette digitale kamera. Det er ikke kameraet alene, men kombinationen af kamera og computer, som er afgørende.

Når først det tekniske er på plads, åbner der sig en helt ny verden. Med hele udstyret i én lille taske kan stort set alt lade sig gøre. To objektiver dækker hele området fra kraftig vidvinkel til kraftig tele. Forskellige typer lys og alle lysstyrker klares ved indstillinger på kameraet. Forbi er de tider, hvor forskellige film og et større udvalg af filtre var nødvendigt for bare nogenlunde at løse problemerne. Dertil kommer at man umiddelbart kan kontrollere optagelsen på kameraets skærm, hvilket blandt andet giver mulighed for at arbejde med særprægede optagelsesstandpunkter, hvor det ikke er muligt at anvende kameraets søger under optagelsen. Og skæve horisonter og styrtende linier kan bagefter korrigeres i computeren.

For få år siden var det science-ficition. I dag er det hverdag.

Kamera: Canon 5D

Objektiver: 24 - 105 mm og 100 - 400 mm

Se mere på bogens hjemmeside:

www.noahs-ark.se/index.html

Antal billeder i serien:27

Overgaden oven Vandet 54 ▪ DK - 1415 Christianshavn ▪ Denmark ▪ +45 33 93 49 38 ▪ mail@j-fr.dk