Overgaden oven Vandet 54 ▪ DK - 1415 Christianshavn ▪ Denmark ▪ +45 33 93 49 38 ▪ mail@j-fr.dk
 
Jens Frederiksen,
arkitekt og fotograf
 
1951

CV

Uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, afdelingen for restaurering.

Jens Frederiksen har siden begyndelsen af 1980erne arbejdet som professionel arkitekturfotograf, og fotograferet projekter i Danmark og udlandet. Billederne anvendes bl.a. i bøger og tidsskrifter, til konkurrenceprojekter og udstillinger. Se Kommercielle Arbejder

Hans særlige interesse for sort/hvid teknik stammer fra dengang hvor størstedelen af det professionelle arbejde som noget selvfølgeligt var netop sort/hvidt. Op gennem 80erne ændrede tingene sig gradvist: Til professionelle opgaver var der efterhånden udelukkende brug for farvebilleder, og det sort/hvide arbejde blev noget som blev fasthold af egen interesse.

 
Fra at oprindeligt at tro, at zonesystemet var svaret på alle problemer, kom han gradvis frem til den opfattelse, at det var zonesystemet, som var det egentlige problem. Han udviklede derfor sin helt egen måde at forstå, undersøge og anvende sort/hvide materialer på.

Jens Frederiksen underviser som ekstern lektor på Kunstakademiets Arkitektskole og har tidligere i en årrække undervist i fotografering på Danmarks Designskole. Han holder ofte kurser for tegnestuer og firmaer, hvor medarbejderne anvender fotografering i forbindelse med deres daglige arbejde.

Han bor og arbejder på Christianshavn, i hjertet af det gamle København og lige om hjørnet fra Christiania